tisdag 6 augusti 2013

Citron- och korianderkyckling

ca 12 kycklingben
2 citroner (2 citroner motsvarar ca 1 dl citronjuice)
1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 buljongtärning motsvarar 1 msk fond)
1 hel vitlök solo (1 solo motsvarar 3-4 vitlöksklyftor)
1/2 burk hackad koriander (à 110 g)
2 krm salt

 
Sätt ugnen på 200°C.

Lägg kycklingbenen i en långpanna med höga kanter.

Pressa citronerna och smula ner buljongtärningen i juicen.

Skala och finhacka vitlöken och tillsätt i juicen tillsammans med koriandern och salt.

Skeda den syrliga såsen över kycklingbenen. Tillaga i ugnen i 45-50 minuter. Vänd efter halva tiden. Kontrollera att köttsaften är klar/genomskinlig. Garnera med hackad koriander, salladslök och tomathalvor. Servera ev med ris.

Tips - Laga kycklingen i förväg:
Kycklingen kan varmhållas i ca 30 minuter på 100°C när den har lagats klart. Om du lagar den i förväg och den är kylskåpskall, värm den i ca 15 minuter i 175°C och dra sedan ner temperaturen till 100°C och varmhåll till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar